Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Πέτρος Δαμιανός / Με την Αντιγόνη οι φυλακισμένοι μαθητές φωνάζουν «είμαστε εδώ»

Με σκηνικό την ίδια τη φυλακή οι μαθητές του Αυλώνα έκαναν την τραγωδία του Σοφοκλή ταινία μικρού μήκους

«Ενα πολύ καλό τέλος σε μια πολύ δύσκολη χρονιά» ήταν η χθεσινή τελετή λήξης στο σχολείο των φυλακών Αυλώνα, όπως είπε σήμερα στο Κόκκινο ο διευθυντής του Πέτρος Δαμιανός.

«Πάνω από 200 μαθητές μας συμμετείχαν σε 25 προαιρετικά προγράμματα, ένα εκ των οποίων ήταν η Αντιγόνη» τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσοστομο Λουκά. «Στα προγράμματα (μουσικής, αγωγής υγείας κλπ) δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να γνωριστούν με παιδιά άλλης εθνικότητας, δεδομένου ότι στο πρόγραμμα της μουσικής πχ μπορεί να μην είναι οι φίλοι τους από την ίδια χώρα καταγωγής αλλά από άλλες. Και αυτή είνα η παιδαγωγική μας προσέγγιση ενάντια στο ρατσισμό: Η γνωριμία με τον άλλο, το σπάσιμο της καχυποψίας και του φόβου».

Πώς όμως φτάσαμε στην Αντιγόνη ως ταινία μικρού μήκους; «Σχεδιάζαμε την θεατρική μορφή αλλά με την βοήθεια της γνωστής σκηνογράφου Εύας Νάθενα και με σκηνικό την ίδια τη φυλακή γυρίστηκε η ταινία που ελπίζουμε να τη δείξουμε και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», είπε ο Πέτρος Δαμιανός. «Είναι όπως ακριβώς ανέβαιναν οι αρχαίες τραγωδίες: Παίζουν μόνο άνδρες και φορούν μάσκες!».

«Τα παιδιά χθες με αυτή την τελετή φωνάζανε «είμαστε εδώ και είμαστε για το καλό», κατέληξε ο κ. Δαμιανός. «Ο,τι και να κάναμε, δικαστήκαμε, καταδικαστήκαμε, εκτίουμε την ποινή μας και προσπαθούμε για το καλό».

Την χθεσινή τελετή παρακολούθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εμφανώς συγκινημένη.

Πηγή

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου του 2022, επειδή, ενώ έχει εκτίσει το σύνολο των προβλεπόμενων ποινών, το δικαστικό...

Κοινωνία

Υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό της Άλκηστης Κοντογιάννη, ομότιμης καθηγήτριας του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, 32 μεταπτυχιακοί φοιτητές και δημιουργοί των...