Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

ΠΑΓΝΗ: Έκλεισε η Παιδοψυχιατρική Κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού

Έκλεισε η Παιδοψυχιατρική Κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού

Η έλλειψη προσωπικού οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, την μόνη δημόσια δομή για νοσηλεία παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα σε όλη την Κρήτη και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Οι δύο γιατροί που εδώ και ένα χρόνο είχαν αναλάβει το βάρος όλων των εφημεριών και ξεπερνούσαν καθημερινά τα όρια των αντοχών τους για να λειτουργεί η Παιδοψυχιατρική Κλινική, έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια. Σημειώνεται πως η έλλειψη προσωπικού παρέμενε η ανοικτή πληγή για την κλινική εδώ και χρόνια. Οι γιατροί έκαναν έκκληση στην κυβέρνηση για να λάβει μέτρα για αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα… δυστυχώς, οι προσπάθειες τους απέβησαν άκαρπες.

Αν παραστεί ανάγκη νοσηλείας για κάποιο παιδί, αυτό θα πρέπει να μετακινηθεί στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη της χώρας, όπου λειτουργούν παιδοψυχιατρικές κλινικές.

Όπως αναφέρει, ο διευθυντής – ψυχίατρος της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και μέλος των Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Ηρακλείου και του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Βασίλης Κούδας, δεν υπάρχει σύστημα μεταφοράς ασθενών. «Φανταστείτε, λοιπόν, τους γονείς ενός αυτοκτονικού 16χρονου παιδιού, το οποίο οι γιατροί θα κρίνουν ότι πρέπει να νοσηλευθεί και άρα θα πρέπει να διακομισθεί με κάποιο τρόπο στην Αθήνα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τονίζει τέλος, ότι θα πρέπει να είναι καθολική η αντίδραση της κοινωνίας για την επαναλειτουργία της Κλινικής.

«Να λογοδοτήσουν άμεσα Υπουργείο, ΥΠΕ και διοίκηση ΠΑΓΝΗ», ζητά η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ. Με το κλείσιμο της κλινικής, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της: «η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του σωματείου μας, παρά το φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων της κλινικής που ένα χρόνο τώρα υπερβάλλουν εαυτόν για να μείνει ανοιχτή η κλινική, χωρίς άδειες, ρεπό, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν».

Αντιδρούν οι Σύλλογοι Γονέων

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου, που με ανακοίνωσή της εκφράζει την αγανάκτησή της για την αναστολή λειτουργίας μιας κλινικής θνησιγενούς, καθώς, όπως τονίζε: «εγκαινιάστηκε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ (!), χωρίς μόνιμο προσωπικό ενώ μέσα σε αυτά τα χρόνια η συρρίκνωση της ήταν σκόπιμη και διαρκής χωρίς το αναγκαίο προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες», αποδίδοντας ευθύνες τόσο στις κυβερνήσεις όσο και στις διοικήσεις ΥΠΕ και ΠΑΓΝΗ.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Δηλώνουμε σε όλους τους αρμόδιους: ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής!  και απαιτούμε μαζί με τους εργαζόμενους που ΜΟΝΟ με το φιλότιμο τους κρατούσαν ανοιχτή ως τώρα την κλινική με απλήρωτες εξοντωτικές εφημερίες:

•Να προκηρυχτούν ΑΜΕΣΑ το σύνολο των οργανικών θέσεων των γιατρών που παραμένουν κενές! Η Παιδοψυχιατρική να στελεχωθεί με μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

•Να αποζημιωθούν άμεσα οι χρωστούμενες εφημερίες των γιατρών της Παιδοψυχιατρικής.

•Να λυθεί άμεσα το χωροταξικό πρόβλημα της κλινικής: Επιστροφή των χώρων της Παιδοψυχιατρικής ώστε τα παιδιά να νοσηλεύονται με ασφάλεια!

•Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμες προσλήψεις σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ΚοιΚεΨΥΠΕ και ΚΕΔΑΣΥ. Δημιουργία ξενώνα βραχείας νοσηλείας και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για εφήβους».

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

SOS από το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας το οποίο μένει χωρίς ειδικούς παθολόγους λόγω παραιτήσεων των δύο τελευταίων γιατρών. Οριακά λειτουργεί η ΜΕΘ η οποία...

Κοινωνία

Απίστευτο κι όμως αληθινό, μετέφεραν 70χρονο με αιμορραγία οι… πυροσβέστες, γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Στην Ηλεία, έναν νομό της ηπειρωτικής χώρας, με απόσταση 3...

Κοινωνία

Σοκάρει ο θάνατος μίας 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, η οποία περίμενε για πέντε ώρες το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα...

Κοινωνία

Τραγωδία στην Κω. Μία γυναίκα 63 ετών πέθανε σε καρότσα αγροτικού, γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο. Την τελευταία της πνοή άφησε κατά τη μεταφορά...