Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Οι δουλειές της Mafias με την ΕΛ.ΑΣ και τους Υπουργούς / Οι διάλογοι στη δημοσιότητα 

Οι δουλειές της Mafias με την ΕΛ.ΑΣ και τους Υπουργούς / Οι διάλογοι στη δημοσιότητα 

Όπως αποκαλύπτουν οι διάλογοι μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Πρόκειται για SMS, ηχογραφημένες συζητήσεις και άλλες ηλεκτρονικές καταγραφές που έχουν εντοπιστεί, χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ, σε κινητά τηλέφωνα ή υπολογιστές υπόπτων για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες που έπεσαν θύματα «συμβολαίων θανάτου». Και ανάμεσα σε αυτά, η δολοφονία επιχειρηματία-ιδιοκτήτη πρατηρίου ή η εγκληματική ενέργεια με θύμα δραστήριο πρώην αστυνομικό.

Επιπλέον είναι εντυπωσιακό πως έχουν εντοπιστεί ύποπτες συνεννοήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με τους αλβανούς ποινικούς η δράση των οποίων είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη, όπου και εντοπίστηκε «γιάφκα» διακίνησης ναρκωτικών και όπλων.

Μάλιστα φαίνεται να έχει υπάρξει «χαρτογράφηση» 25 αξιωματικών που πρωτοστατούν, σχετίζονται ή επωφελούνται από το κύκλωμα διαφθοράς. Ακόμα, φαίνεται να έχουν βρεθεί και SMS που στέλνονταν σε επιχειρηματίες για επικείμενους ελέγχους από κρατικές υπηρεσίες.

Με τα μέλη των κυκλωμάτων μάλιστα, όπως αποτυπώνεται με απόλυτη σαφήνεια στις εν λόγω καταγραφές, να έχουν αποκτήσει προσβάσεις σε ανώτατους υπηρεσιακούς, και όχι μόνο, παράγοντες, προκειμένου να επηρεάσουν τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. ή και ενδιάμεσες διαδικασίες μετακινήσεων αξιωματικών. Στόχος τους ήταν να τοποθετηθούν στα κρίσιμα για αυτούς ελεγκτικά «πόστα» ύποπτοι αστυνομικοί, οι οποίοι θα τους… εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση.

Συνεννοήσεις με «συνεργάτες υπουργών»

Πρόσθετο ανησυχητικό στοιχείο στα παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι σε πολλούς από τους διαλόγους υπάρχει αναφορά σε συνεννοήσεις με «συνεργάτες υπουργών» και πρόσωπα σε αντίστοιχες θέσεις. 

Ενδεικτικό των διαστάσεων της διαφθοράς είναι ότι οι αναφερόμενες στους διαλόγους μετακινήσεις αστυνομικών φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και από τα εσωτερικά δεδομένα των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. 

Τα πρώτα στοιχεία για το παράνομο δίκτυο ΕΛ.ΑΣ. και προσώπων με ύποπτες δραστηριότητες, κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων, φαίνεται να αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων. Η υπόθεση αυτή παραμένει ως σήμερα ανεξιχνίαστη.

Σύμφωνα με  εσωτερικές αναφορές που συντάχθηκαν μετά τη δολοφονία αυτή, «ορισμένοι συνεργάτες του δολοφονηθέντα εισήγαν διαλύτες από τη Βουλγαρία και λαθραίο γκάζι, το οποίο μεταφερόταν με φορτηγά και με βυτία. Τα ανωτέρω φορτηγά γκαζιού φόρτωναν βιομηχανικό γκάζι από εγκαταστάσεις  νόμιμων εταιρειών και το μετέφεραν σε πρατήρια όπου γινόταν η νόθευση. Βοηθός στο κύκλωμα ήταν γνωστός ποινικός με τα αρχικά Π.Κ. καταδικασμένος αμετάκλητα για απάτες, πλαστογραφίες, παραχάραξη και λαθρεμπόριο διαλυτών από τη Βουλγαρία.  Το κύκλωμα φέρεται να δωροδοκούσε, ανά περιόδους, πλήθος αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, της Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ προκειμένου να χαίρει προστασίας. Απώτερος σκοπός τους φαίνεται είναι να λαμβάνουν εγκαίρως γνώση αστυνομικών επιχειρήσεων σε πρατήρια καυσίμων, τομέας όπου δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά μέλη του εν λόγω κυκλώματος. Για να συμβεί αυτό, προσπαθούν να επιτύχουν τη μετάθεση αστυνομικών στις παραπάνω υπηρεσίες».

Διοικητής Τμήματος της Αττικής

Διοικητής αστυνομικού τμήματος της Αττικής για τον οποίο καταγράφεται ότι:«είναι έμπιστος υπηρεσιακού στελέχους (σ.σ.: μνημονεύεται το όνομά του) και αμείβεται για προστασία από μπαρ στα νότια προάστια».

Επιπλέον φαίνεται να υπάρχουν επαφές και με άλλους ύποπτους αξιωματικούς, όπως και με ενστόλους που βρίσκονται κοντά σε πολιτικούς.

Συνομιλίες στις οποίες ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος αναλύει σε εμπλεκόμενο επιχειρηματία τις κινήσεις του, για να τοποθετηθούν δικοί τους ένστολοι στις κατάλληλες θέσεις. Σημειώνεται μάλιστα χαρακτηριστικά: «Καλημέρα. Θέλω δύο ημέρες για το άτομο για να κάνει ένας δικός μου ραντεβού, να στείλουμε (σ.σ.: σε υπηρεσία ελέγχου του λαθρεμπορίου καυσίμων) υπαστυνόμο μικρό να μην το καταλάβουν. Επίσης για τον άλλο, για την Οικονομική Αστυνομία, μου είπε ότι σύντομα θα το περάσει από την Οικονομική μόνος του. Τις επόμενες ημέρες. Οπότε με δύο άτομα εκεί, θα δώσετε και ένα που θα πάει μόνος του ό,τι και να αλλάξει, θα είστε πολύ καλά».

Αναφορές για πολύ υψηλές διασυνδέσεις

Όπως είναι εμφανές, οι συνομιλίες αυτές παρουσίαζαν τις μετακινήσεις εντός της ΕΛ.ΑΣ. βέβαιες και… τακτοποιημένες! Στη συνέχεια όμως ο ιδιώτης συνομιλητής του αστυνομικού μιλάει κι αυτός για συνεργασία με «ανθρώπους του υπουργού». Οπως σημειώνει στις 25 Μαΐου 2022 απευθυνόμενος στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, «είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωπο (σ.σ.: αστυνομικό για να προωθηθεί σε ελεγκτική θέση) και πέρασε! Μπήκε! Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε «κομπλέ»».

Σε άλλη στιχομυθία την 1η Ιουνίου 2022 ο εν λόγω αξιωματικός λέει στον επιχειρηματία «πάει κι ένας μικρός αξιωματικός, που μιλάω μαζί του, στον άνθρωπο. Ελπίζω να του βγει, το ζήτησε από τον επικεφαλής της συνοδείας τού … (σ.σ.: αναφέρει όνομα)».

Επίσης υπάρχουν επισημάνσεις για άλλους αστυνομικούς και ιδιώτες με τους οποίους δεν έχουν καλές σχέσεις ο επιχειρηματίας και ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Xαρακτηριστικά αναφέρουν στη συνομιλία τους: 

«Αυτοί ψάχνουν μεροκάματο, από παντού μπορεί να τα πάρουν, αλλά έχουν άλλους μπαμπάδες. Από εδώ βρίζουν, από εκεί βρίζουν και με όλους μιλάνε, αλλά έχουν συγκεκριμένους μπαμπάδες. Ανήκουν εκεί αυτοί. Επίσης το όνομα αυτό μιλάει πολύ καλά με Γ. (σ.σ.: πρώην φρουρός σημαντικού πολιτικού προσώπου). Να το ξέρετε. Ο Σ. εννοώ (σ.σ.: πρόκειται για τον διευθυντή πολιτικού γραφείου»).

Η ενημέρωση για ελέγχους

Για να ακολουθήσει μια απογραφή στα πόστα της ΕΛ.ΑΣ., όπου το εν λόγω δίκτυο έχει «ημετέρους» αστυνομικούς. Με εμφανή πρόθεση να επεκταθεί και προς τις μυστικές υπηρεσίες. Πάντως, όπως καταγράφεται στις συνομιλίες αυτές: 

«Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο, στο Εκβιαστών (σ.σ.: έχουν βάλει δικούς τους), να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία».

Πολλές φορές δε οι προϊστάμενοι των εν λόγω υπηρεσιών δεν γνώριζαν την παρείσφρηση, μέσα από τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, των επίορκων αστυνομικών. Και είναι ενδεικτικό ότι στις 18 Μαΐου 2022 μέλος του κυκλώματος δέχθηκε προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του: 

«Αύριο η Οικονομική Αστυνομία στις 8.30 το πρωί στο πρατήριο στην Καβάλας».

Ακόμα, σε άλλο ηλεκτρονικό αρχείο ο εν λόγω αξιωματικός δίνει τα διαπιστευτήριά του, συνδυάζοντάς τα με κολακείες προς τον επιχειρηματία: 

«Γενικά να ξέρετε μαζί σας εκατό τοις εκατό είναι αυτός, περιμένει να τα αναλάβετε όλα εσείς τα δικά του κομμάτια, μου το ‘χει πει 500 φορές. Μου έχει πει εδώ και πάνω από 10 μήνες ότι εσείς είστε η δύναμη γενικά σε όλα»…

Και είναι ίσως ιδιότυπα «προφητικό» και μαζί δραματικό το ότι ο ίδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε άλλη στιχομυθία με τον  επιχειρηματία που δολοφονήθηκε του ανέφερε, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του, ότι:  

«Αυτοί δεν θα γίνουνε φίλοι ποτέ, γιατί αυτό το κα…κι, θα κάνει τα πάντα για να πάθετε εσείς κακό χωρίς να το καταλάβετε ποτέ, γιατί ξέρει ότι έχετε στοιχεία για αυτόν. Αυτοί δεν θέλουν να υπάρχουνε άνθρωποι που δεν μπορούν να τους ελέγξουν στο μυαλό και τις πράξεις. Και αυτή τη στιγμή ο φόβος και ο τρόμος είστε εσείς». Οπως προκύπτει από την παραπάνω στιχομυθία, ο εν λόγω διοικητής αστυνομικής υπηρεσίας φαίνεται να ήξερε το σχέδιο εξόντωσης του συνομιλητή του, το οποίο όμως δεν απέτρεψε.

Στο σκοτάδι για τέσσερα χρόνια τα στοιχεία

Το πιο σημαντικό τμήμα των ερευνών αφορά τη δραστηριότητα ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και αναδείχθηκε μέσα από φάκελο που στάλθηκε στα τέλη του 2021 στην Εισαγγελία Αθηνών, στον οποίο περιλαμβάνονταν όλα τα δεδομένα που προέκυψαν από ανευρεθέντα κινητά μετά τη δολοφονία – την 1η Μαΐου 2018 – 58χρονου πρώην αστυνομικού. Τα κινητά αυτά, κατά έναν περίεργο τρόπο, είχαν «εξαφανιστεί» και συνεπώς δεν είχαν ελεγχθεί μετά την εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο βρέθηκαν στη συνέχεια στο συρτάρι αστυνομικού σε υπηρεσία ασφαλείας. Στη λίστα συνομιλιών με τα εν λόγω άτομα, βρέθηκαν σε διαδικτυακή εφαρμογή 75 ονόματα κυρίως πρώην και νυν στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται εδώ ότι στον δολοφονηθέντα πρώην αστυνομικό όπως και σε άλλους περίπου 20 αστυνομικούς, δικηγόρους και ιδιώτες είχε αποδοθεί από έρευνα της ΕΥΠ –την περίοδο 2016-2018 – η συμμετοχή σε κύκλωμα διαφθοράς για τον έλεγχο περίπου 1.000 λεσχών, οίκων ανοχής, νυχτερινών κέντρων κ.λπ.

Με τα νεότερα στοιχεία που αναδεικνύονται να αποκαλύπτουν ότι το «σύστημα» αυτό επιχειρεί να αναδιοργανωθεί, έχει ανθρώπους σε εξαιρετικά σημαντικές θέσεις και επεκτείνεται πλέον στην υποβοήθηση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Επιπλέον υπάρχει στα εσωτερικά έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. και αναφορά για προσπάθεια ελέγχου των προστασιών, των ναρκωτικών και της πορνείας από τα ίδια πρόσωπα και στη Μύκονο.

Ετσι λοιπόν στο ηλεκτρονικό αρχείο των «χαμένων» – επί σχεδόν τέσσερα χρόνια – κινητών φαίνεται να έχουν βρεθεί διαβεβαιώσεις ανώτατου υπηρεσιακού παράγοντα της Κατεχάκη, με κύριο ρόλο στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ., προς τα μέλη του κυκλώματος για τα παρακάτω:

«Εγώ κι άμεσα θα βοηθήσω τρία βενζινάδικα», «Φίλε εγώ ό,τι γουστάρεις άμεσα», «Κανονίστε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας». Με τους συγκεκριμένους ιδιώτες να ζητούν από τον ανώτατο παράγοντα της Κατεχάκη «αρχιφύλακας Μ.Κ. να τοποθετηθεί σε Τμήμα Προστασίας Προσώπων» και «αστυνομικός Μ.Ε. από ειδικές αστυνομικές δυνάμεις σε Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου με καλοκαιρινές αποσπάσεις».

Τέλος, στα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. όπου επιχειρείται ανάδειξη των ύποπτων συμφερόντων, γίνεται λόγος για δύο αστυνομικούς ταμίες του εν λόγω κυκλώματος που συνεργάζονται με τον προαναφερόμενο… παραχωρητικό αξιωματούχο.

Οι διάλογοι στη δημοσιότητα

2/3/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας».

ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – «ΜΕΣΑΖΩΝ»: «Πάμε στη γνωστή ταβέρνα. Σε περιμένουμε να σου δώσουμε τα κρασιά σου…».
Ακολουθούν υποδείξεις του πρώην αστυνομικού στον στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. για μεταθέσεις ημετέρων αστυνομικών σε αστυνομικές υπηρεσίες και ανάμεσα σε αυτές στη Μύκονο

28/3/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο ΑΤ Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση».

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: «Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα».

29/3/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Αρχηγέ μου, έχω αδελφικό μου φίλο βενζινοπώλη».

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: «Ο,τι γουστάρεις άμεσα».

21/12/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;».

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: «Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα».

24/5/2022

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Καλημέρα».

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: «Κύριε Γ. καλημέρα. Θέλω δύο ημέρες για το άτομο για να κάνει ένας δικός μου ραντεβού, να στείλουμε (σ.σ.: σε υπηρεσία ελέγχου του λαθρεμπορίου καυσίμων) υπαστυνόμο μικρό να μην το καταλάβουν. Επίσης για τον άλλο, για Οικονομική Αστυνομία μου είπε ότι σύντομα θα το περάσει από Οικονομική μόνος του τις επόμενες ημέρες. Οπότε με δύο άτομα εκεί και ένα θα δώσετε και ένα που θα πάει μόνος του, ό,τι και να αλλάξει, θα είστε πολύ καλά».

25/5/2022

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: «Καλησπέρα κύριε Γ.».

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωπο (σ.σ.: αστυνομικό για να προωθηθεί σε ελεγκτική θέση) και πέρασε! Μπήκε! Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Εκεί τέλος οπότε έχουμε
και εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο (σ.σ.: Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ασχολείται επίσης με υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων) δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών (σ.σ.: ασχολείται με τους νονούς της νύχτας) να είμαστε κομπλέ».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το διάστημα των συνομιλιών φέρεται να τηλεφωνούν αξιωματικοί που υπηρετούν κοντά σε πολιτικά πρόσωπα και να ζητούν μεταθέσεις που μνημονεύονται στις συνομιλίες.

3/6/2022

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:«Καλημέρα».

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο, στο Εκβιαστών (σ.σ.: έχουν βάλει δικούς τους) να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία».

10/6/2022

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: «Καλησπέρα. Τι κάνεις;».

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Ο μεγάλος με τον Οικονόμου (σ.σ.: εννοεί τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου) δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρετε αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε ο Θεοδωρ τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα! Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά!».

Πηγή

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Στο βίντεο ο αστυνομικός φαίνεται να προσπαθεί να απομακρυνθεί με το περιπολικό του, ωστόσο λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης, εγκλωβίζεται και αρχίζει να πυροβολεί στον...

Παραπολιτικά

Δυο κυβερνητικά στελέχη, ένας υπουργός και ένας πρωθυπουργικός σύμβουλος ενεπλάκησαν κατά το παρελθόν σε υποθέσεις που έφτασαν στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης από Εγκληματικές...

Κοινωνία

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε η ανεξέλεγκτη πορεία του γερανού της αστυνομίας την Πέμπτη στην οδό Ακαδημίας μετά το πέρας...

Ελλάδα

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ελληνική αστυνομία ενόψει των σημερινών συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Αύρες,...