Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

«Όχι» από δομές στη φιλοξενία παιδιού που έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά

παιδιού

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά …επτά απορριπτικές απαντήσεις φέρεται,  να έχει «εισπράξει»,  η Εισαγγελία Ηρακλείου από διάφορες δομές ανά την Ελλάδα στο αίτημα της για φιλοξενία του 14χρονου παιδιού, το οποίο κακοποιούνταν σεξουαλικά επί χρόνια από τον σύντροφο της μητέρας του. Το παιδί παραμένει φιλοξενούμενο σε θάλαμο της παιδιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ εδώ και πολλές ημέρες, περιμένοντας μια λύση.

Η περίπτωση του ταλαιπωρημένου παιδιού, επαναφέρει στο προσκήνιο το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα, σε επίπεδο δομών ή προγραμμάτων, τα οποία θα παρέχουν τον χώρο και τον κατάλληλο μηχανισμό υποστήριξης έστω για την προσωρινή φιλοξενία παιδιών και γενικότερα ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Στο παρελθόν, υπήρξαν περιπτώσεις που παιδιά φιλοξενούνταν σε ένα νοσοκομείο μήνες ολόκληρους. Οι συνθήκες αυτές πρέπει να αλλάξουν και δεν αρμόζουν σε κράτος πρόνοιας.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του 14χρονου παιδιού, η απόρριψη από δομές, για τη φιλοξενία του, είναι τουλάχιστον ανησυχητικές μιας και η φροντίδα του παιδιού δεν μπορεί να ανατεθεί στους βιολογικούς γονείς.

Ο ρόλος της μητέρας ελέγχεται ποινικά, καθώς θα διερευνηθεί κατά πόσο γνώριζε ή όχι ότι το παιδί της κακοποιούνταν σεξουαλικά καθημερινά επί χρόνια από τον 52χρονο σύντροφο της, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με πηγές, αν δεν υπάρξει άμεσα θετική απάντηση από κάποια δομή, θα δοθεί εισαγγελική παραγγελία ώστε να κινηθεί δικαστικώς η διαδικασία φιλοξενίας του παιδιού σε μία δομή.

Ένα παιδί θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντα με αγάπη και να μην δίνεται η αίσθηση ότι αποτελεί βάρος!

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Σε δίκη παραπέμπει η εισαγγελέας τους τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό του 19χρονου κοριτσιού στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας...

Κοινωνία

Ο αστυνομικός για τουλάχιστον δύο χρόνια χρησιμοποιώντας απειλές, ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά στο βιασμό αλλοδαπής γυναίκας την όποια εξέδιδε έναντι αμοιβής. Στη...

Κοινωνία

Παραδεκτή από τις ευρωπαϊκές δικαστικές Αρχές έγινε η προσφυγή που έκανε η Γεωργία Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση του βιασμού της, όπως η ίδια κατήγγειλε πριν...

Κοινωνία

Ποινική δίωξη για ασέλγεια ασκήθηκε σε 37χρονη νηπιαγωγό από την Καβάλα, η οποία αντιμετωπίζει συνολικά 4 μηνύσεις σε βάρος της με σοβαρές κατηγορίες που αφορούν ένα τετράχρονο...