Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Νοσοκομείο Δράμας: Παραιτούνται και οι δύο τελευταίοι παθολόγοι

Νοσοκομείο Δράμας: Παραιτούνται και οι δύο τελευταίοι παθολόγοι

SOS από το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας το οποίο μένει χωρίς ειδικούς παθολόγους λόγω παραιτήσεων των δύο τελευταίων γιατρών. Οριακά λειτουργεί η ΜΕΘ η οποία παραλίγο να κλείσει.

Γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον, ενώ ασθενείς πεθαίνουν περιμένοντας ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος ανέφερε πως η ΜΕΘ ήταν πολύ κοντά στο να κλείσει λόγω του ότι δεν υπήρχαν γιατροί να τη στελεχώσουν.

Οι Παθολόγοι που απέμειναν, εργάζονται πυρετωδώς χωρίς άδειες και με συνεχόμενες εφημερίες. Η τραγική υποστελέχωση και οι έντονοι ρυθμοί δουλειάς για το ήδη εξαντλημένο υγειονομικό προσωπικό συνθέτουν την εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 11 οργανικές θέσεις σε μια από τις μεγαλύτερες κλινικές σε αριθμό κλινών της χώρας. Η κλινική έχει 52 κλίνες και ποτέ δεν πέφτει κάτω από το 90% η πληρότητα. Αυτήν τη στιγμή εργάζονται ως παθολόγοι οι δύο γυναίκες οι οποίες θα παραιτηθούν, και υπάρχει και ένας ακόμη γιατρός ο οποίος έχει προβλήματα υγείας και είναι στη διαδικασία της συνταξιοδότησης. Λόγω των προβλημάτων υγείας που έχει, εφημερεύει ελάχιστα. Πριν από περίπου ένα τρίμηνο παραιτήθηκε μια ακόμη ειδική παθολόγος και από τότε η 4η ΥΠΕ μετακινεί γιατρούς από όμορα νοσοκομεία». 

Σύλλογος Ιατρών Νοσ. Δράμας:

Την Τετάρτη, 5/7/2023, οι δύο εναπομείναντες ιατροί της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας υπέβαλαν αίτηση παραίτησης. Το γνωστό, τα τελευταία χρόνια, πρόβλημα υποστελέχωσης της εν λόγω κλινικής, μετά από μια δύσκολη περίοδο λειτουργίας, οδηγεί ένα βήμα πριν το κλείσιμο αυτής. Ο κίνδυνος κατάρρευσης της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου είναι πλέον ορατός, καθώς η Παθολογική είναι ένας από τους 2 βασικούς πυλώνες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποιήθηκε από τους ιατρούς αυτούς προς τη διοίκηση και άλλους φορείς, η αδυναμία ενός εκ των επιμελητών να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του (λόγω και των σοβαρών προσωπικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει) επιδεινώνει με τρόπο μη αναστρέψιμο την κατάσταση όσον αφορά στην ασφαλή λειτουργία και εφημέρευση της κλινικής. Η μη εύρεση μόνιμης ή έστω μεταβατικής λύσης από πλευράς διοίκησης, ΥΠΕ, ΥΥΚΑ διαιωνίζει την υπάρχουσα κατάσταση, με τη μετακίνηση ιατρών από άλλα νοσοκομεία ώστε να καλυφθεί προσωρινά το πρόγραμμα των εφημεριών, με τελικούς αποδέκτες τους ασθενείς και το προσωπικό της Παθολογικής κλινικής.

Οι ανωτέρω ιατροί έχουν αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα, αναλύοντας και παραθέτοντας όλα τα δεδομένα, χωρίς όμως να υπάρξει καμία ουσιαστική λύση, με αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον αδύνατη η ασφαλής και ομαλή λειτουργία της Κλινικής, ακόμα και κατά το πρωινό ωράριο, με τον έναν εκ των δύο ιατρών συνήθως μετά από εφημερία. Δεν έκαναν εκπτώσεις την εργασία τους, δεν αποφύγαν εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις (πανδημία), εργαστήκαν σε αντίξοες συνθήκες και με άνισους όρους, όμως η αναποτελεσματικότητα, όπως αναφέρουν, των προσεγγίσεων όλο αυτό το διάστημα, τους αναγκάζει να προχωρήσουν στην παραίτησή τους.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου προέβη, από τη θέση της, σε ενέργειες μερικής αποκατάστασης της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής, με την τελευταία να αποτελεί απόφαση της 4ης ΥΠΕ στις 5/7/2023, η οποία ορίζει μετακίνηση ενός ιατρού για το μήνα Ιούλιο από το νοσοκομείο Σερρών, 2 γιατρών για ένα 15νθημερο έκαστος από το νοσοκομείο Κομοτηνής για τον Αύγουστο και 2 γιατρών από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο για τον Σεπτέμβριο του 2023.

Παρ’ όλη τη σχετική ενημέρωση προς τους Παθολόγους ιατρούς, η στάση τους παραμένει αμετάβλητη και εμμένουν στην παραίτησή τους.

Ως Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ Δράμας, σεβόμενοι την εξάντληση των συναδέλφων παθολόγων καθώς και τις προσπάθειες της Διοίκησης για εύρεση λύσης, ζητάμε κατεπειγόντως την άμεση στήριξη της Παθολογικής Κλινικής προς αποφυγή διακοπής της λειτουργίας της με μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις (προσλήψεις νέων ιατρών με ταυτόχρονη οικονομική ενίσχυση ως κίνητρο).

Η κοινοποίηση του θέματος αυτού αφορά όλους τους πολίτες της Δράμας και των γειτονικών περιοχών, που οφείλουν να διεκδικούν αξιοπρεπή και αξιόπιστη δωρεάν και δημόσια παροχή υγείας από το Νοσοκομείο Δράμας.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Στην διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων προχωρά από την προσεχή Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαία Κυριακού», εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εφημερεύει...

Ελλάδα

Στα κάγκελα οι γιατροί, που ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής λόγω της υπερεργασίας. Αδιανόητες καταστάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την ώρα που οι...

Κοινωνία

Mε μόνο μία γιατρό λειτουργεί το Ογκολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Βόλου, που κάθε μήνα εξυπηρετεί περίπου 400 καρκινοπαθείς για χημειοθεραπείες και ακόμα 100 για...

Ελλάδα

Η έλλειψη προσωπικού οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, την μόνη δημόσια δομή για νοσηλεία παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα σε όλη την Κρήτη και...