Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης: Η πολιτική Μητσοτάκη βουλιάζει τη χώρα στην αδικία

Νάσος Ηλιόπουλος για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης: Η πολιτική Μητσοτάκη βουλιάζει τη χώρα στην αδικία

«Πώς μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια σε μία κοινωνία που χωρίς χρήματα δεν έχεις πρόσβαση στην υγεία;» γράφει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η ανάρτηση αναφέρεται στο ΕΣΥ και στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Πως μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια σε μία κοινωνία που χωρίς χρήματα δεν έχεις πρόσβαση στην υγεία; 

Πριν λίγα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσπίσει την καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ήταν μία κίνηση δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ασφάλειας. Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των ιατρών στο ΕΣΥ και άρα ανοίγει με τον νόμο την πόρτα έτσι ώστε οι ασθενείς να πληρώνουν για υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το δημόσιο σύστημα. 

Μία από τις πιο τρομακτικές μορφές φτώχειας είναι η υγειονομική φτώχεια. Να μην μπορείς να καλύψεις δηλαδή υγειονομικές σου ανάγκες. 

Ο δείκτης ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει το 25% και η τάση είναι για το 30%. Το 2019 αυτός ο δείκτης ήταν μόλις στο 8%. 

Η πολιτική Μητσοτάκη βουλιάζει τη χώρα στην αδικία, οι ανισότητες και η φτώχια αυξάνονται. Δουλειά τους δεν είναι να νιώσουν και να υποστηρίξουν τους πολίτες αλλά να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων συμφερόντων για τα οποία δουλεύουν. Το ίδιο κάνουν στην ενέργεια, στα εργασιακά, στην παιδία. 

Στο δικό μας χέρι είναι να μην επιτρέψουμε η Ελλάδα να γυρίσει κοινωνικά αλλά και σε όρους δημοκρατίας στην δεκαετία του 50 και του 60. Να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας και όχι έναν σύγχρονο σκοταδισμό. 

Για να νικήσει η ζωή!»

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Πολιτική

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μπήκε με ευχάριστη διάθεση στην αίθουσα ενώ κατά την είσοδό του, χειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους. Την πρώτη του...

Πολιτική

Την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και επισήμως η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, με μία ανοιχτή επιστολή αποχώρησης στην οποία αναφέρει ότι: “η...

Κοινωνία

Ένα μικρό παιδί από την Πάτρα ζητά τη βοήθεια όλων μας για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει προκύψει. Ο λόγος για τον μικρό Διονύση, ο...

Πολιτική

Με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη (η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) αναφέρεται στον 2ο γύρο των...