Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Επέκταση του φράχτη στον  Έβρο

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο
εικόνα αρχείου

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει κατά 80 χιλιόμετρα τον φράχτη στον Έβρο επανέλαβε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Τόνισε, ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει «ξέφραγο αμπέλι» και επέμεινε ότι «η Τουρκία δεν είναι εμπόλεμη χώρα» (οι μετανάστες που φτάνουν από την Τουρκία μπορούν να επιστρέψουν σε αυτήν).

Ηδη έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικό αίτημα ώστε να χρησιμοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια για το συγκεκριμένο έργο, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται αρνητική στην ικανοποίηση του αιτήματος.

Σημαντικός ανασχετικός παράγοντας θεωρείται το γεγονός ότι σε περίπτωση που χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα για την επέκταση του υφιστάμενου φράχτη, ανάλογα αιτήματα θα εκφράσουν και άλλα κράτη-μέλη, τα οποία μάλιστα θα θελήσουν να στήσουν πολύ μεγαλύτερες σε μήκος κατασκευές, για τις οποίες τα κονδύλια που απαιτούνται είναι πολλαπλάσια. Ωστόσο η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στο έργο της επέκτασης ακόμη και χωρίς την οικονομική συνδρομή της Ε.Ε., χρησιμοποιώντας εθνικά κονδύλια.

Στην επέκταση του φράχτη «σε όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορούμε» έχει αναφερθεί πολλές φορές και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει άλλωστε και ο σχεδιασμός του φράχτη. 

Σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες, η επέκταση του φράχτη είναι δύσκολη έως και ανέφικτη λόγω του ποταμού και των προσχώσεών του.

Ο υφιστάμενος φράχτης στον Έβρο σήμερα έχει συνολική έκταση 38 χιλιομέτρων.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Πολιτική

Πρώτο θέμα σχεδόν σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ έγινε βίντεο που δημοσίευσε ο Νότης Μηταράκης και δείχνει Τούρκους λιμενικούς να χτυπούν πρόσφυγες που επιβαίνουν σε βάρκα. Μάλιστα ο υπουργός έκανε την...

Πολιτική

Με την προκλητικότητα της Τουρκίας να κορυφώνεται, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει όλα...

Ελλάδα

Αποφασισμένη είναι η Αθήνα να μην επιτρέψει στην Τουρκία μια νέα εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Η Αθήνα εκτιμά, σύμφωνα με στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές, ότι...

Ελλάδα

Περίπου 40 πρόσφυγες παραμένουν για μέρες εγκλωβισμένοι σε νησίδα στον Έβρο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Human Rights 360 ήδη...