Είναι χυδαίο να ζητάς από το θύμα μιας τραγωδίας, που οφείλεται στην κρατική ανεπάρκεια να «βάλει πλάτη». Πολλά μπορεί να σχολιάσει κανείς για την χθεσινή συνέντευξη (21 Μαρτίου) του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Σταύρο Θεοδωράκη (Πρωταγωνιστές). Από τις ερωτήσεις μέχρι το επικοινωνιακό «περιτύλιγμα» με το οποίο στήθηκε, συνοδεύτηκε και προωθήθηκε. Ο Πρωθυπουργός λοιπόν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση της Ευδοκίας Τσαγκλή, που επέβαινε στο τρένο και μάλιστα τραυματίστηκε από την σφοδρή σύγκρουση.
«Αν ήμουν κόρη σας κ. Πρωθυπουργέ και μετά από αυτό που έπαθα, σας έλεγα πως φοβάμαι και θέλω να αλλάξω χώρα τι θα με συμβουλεύατε;» ρώτησε η Ευδοκία.
«Καταρχάς είδα την εκπομπή που κάνατε κ. Θεοδωράκη και είδα αυτά τα οποία είπε δημόσια η Ευδοκία με πολύ θάρρος όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Θα έλεγα στην Ευδοκία που απ’ ότι κατάλαβα έχει ηλικία λίγο μεγαλύτερη από την μεγαλύτερή μου κόρη ότι έχει κάθε λόγο να είναι θυμωμένη, να φοβάται, να ανησυχεί.
Δεν γίνεται σήμερα ένα νέο παιδί να μπαίνει στο τρένο και να αισθάνεται ότι του μπορεί να του συμβεί κάτι τόσο τραγικό. Θα της έλεγα όμως ότι πρέπει τελικά να επιμείνει, να βάλει κι αυτή πλάτη» απάντησε ο Πρωθυπουργός.
λοιπόν από χθες, δεν χρειάζεται να δεις τίποτα άλλο πέραν της απάντησής του σε τραυματία που επέβαινε στο μοιραίο τρένο, για να καταλάβεις πρώτον πώς πήγε η φάση και δεύτερον για τι σόσιοπαθ μιλάμε pic.twitter.com/I3GjtGuom1
— koiniαν (@koinian) March 22, 2023
(Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές», στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη).
Όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για την τραγωδία στα Τέμπη, επιβεβαίωσαν ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης που είχε κάνει, ήταν προσχηματική. Επρόκειτο δηλαδή για ένα επικοινωνιακό στρατήγημα προκειμένου να διαχειριστεί η κυβέρνηση το θυμό της κοινωνίας. Στη συνέντευξη, είπε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο.
Σε μια δραματική στιγμή που η δημοσιογραφία πρέπει να εκπροσωπεί την κοινωνία και να θέτει την εξουσία προ των ευθυνών της, οι «Πρωταγωνιστές» λειτούργησαν στην αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή: εκπροσώπησαν ενώπιον της κοινωνίας την (δήθεν) αθωότητα της εξουσίας.
Για το δυστύχημα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, φταίνε ο σταθμάρχης, ο ΟΣΕ, οι ΔΕΚΟ, το Δημόσιο, οι Ιταλοί, το κομματικό κράτος, η αντιπολίτευση, ακόμα και η «παλιά» Νέα Δημοκρατία. Μόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν φταίει, γιατί δεν γνώριζε…
Γράφει: Μάριος Ραφαήλ Μπίκος
Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του ιστότοπου pliktrologionews.gr