Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Κρυφή διάταξη “βγάζει στο σφυρί” την ακίνητη περιουσία του ΑΠΘ (έγγραφο)

ΑΠΘ

Με… διάταξη καταργείται η αυτοτέλεια των Πανεπιστημιακών Δασών Ταξιάρχη και Περτουλίου, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις αυτές είναι μαζικές. Ενδεικτικό είναι ότι  κατά της διάταξης στρέφονται το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, βουλευτές και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Τ.Δ.Δ.Π.Δ., Ιωάννης Γήτας, και η πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ., Θέκλα Τσιτσώνη ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την απόσυρση της διάταξης που προβλέπει την κατάργηση του Ν.Π.Δ.Δ. «Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τ.Δ.Δ.Π.Δ.)».

Ειδικότερα, το άρθρο 296, παρ. 3, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις» προβλέπει ότι τρία Ν.Π.Δ.Δ., μεταξύ των οποίων και το «Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τ.Δ.Δ.Π.Δ.)», καταργούνται την 31η.12.2022 ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και συγχωνεύονται – απορροφώνται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Η διάταξη αυτή δημιουργεί πολλά προβλήματα καθώς καταργεί τα ΝΠΔΔ χωρίς να τα αντικαθιστά με κάποιο άλλο φορέα και αντιμετωπίζει την ακίνητη και κινητή τους περιουσία ως μια διαχειρίσιμη περιουσία!

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο ΑΠΘ, όπου απένειμαν το πτυχίο στις οικογένειες φοιτητριών που χάθηκαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε...

Επικαιρότητα

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00 της Δευτέρας εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Χημείου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, ομάδα 20 περίπου ατόμων εισήλθε στο campus και κινήθηκε προς...