Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Καταγγελία για τις συνθήκες νοσηλείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής

Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής
εικόνα αρχείου

Καταγγελία για τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών απέστειλε ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΔΑΦΝΙ).

Η κατάσταση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, το μεγαλύτερο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Ελλάδος, δεν πάει άλλο.

Aναλυτικά:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟ Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ

· Το ποσοστό κάλυψης στα 9 ΨΤΕ, ανέρχεται στο 147%.

· Σε κλινικές με δύναμη 25 ανθρώπων, στην τελευταία εφημερία, εισήχθησαν 18 ασθενείς φτάνοντας τους συνολικά νεοεισερχόμενους ασθενείς στους 306. Που σημαίνει 81 ράντσα.

· Το ψυχογηριατρικό τμήμα έχει ανεπτυγμένες κλίνες 35, ενώ η κλινική έχει δυνατότητα για 25.

· Τα ΠΡΟΚΑΤ (παλαιά κτίρια) τα οποία για άλλα προορίζονταν, βρίσκονται με δύναμη 32 ανθρώπων.

· Ταυτόχρονα στο νοσοκομείο μας υπάρχουν 30 οικοτροφεία και ξενώνες χωρίς να παίρνουμε υπόψιν μας και τις μονάδες απεξάρτησης που περιλαμβάνονται στο 18 ΑΝΩ.

Με πίεση του σωματείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διοίκηση με κύριο ζήτημα τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για τη δύναμη των κλινών και την αποφόρτιση των νεοεισερχόμενων τμημάτων. Η Διοίκηση με ξεκάθαρο τρόπο αρνείται να συνεδριάσει το ΔΣ του Νοσοκομείου παραπέμποντας το ζήτημα στις καλένδες.

Θυμίζουμε ότι η κάλυψη του νοσηλευτικού προσωπικού στις οργανικές θέσεις είναι 47% και το νούμερο από μόνο του αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα στη νοσηλεία και στη παροχή φροντίδας υγείας. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ιατρική υπηρεσία και σε όλες τις ειδικότητες, σε όλους τους κλάδους.

Απαιτούμε (και αυτό έγινε ξεκάθαρο στη συνάντηση)

1. Άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του Νοσοκομείου για την άμεση εφαρμογή της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου.

2. Απευθυνόμαστε στη 2η ΥΠΕ για μείωση του αριθμού των εφημεριών και ταυτόχρονα στην Εισαγγελία για την εισαγωγή των περιστατικών εντός των ορίων ασφαλείας του Νοσοκομείου.

3. Καλούμε το Υπουργείο να πάψει να κόβει κορδέλες και να ασχοληθεί με τα ζητήματα που προκύπτουν και όχι να φορτώνει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο το 40% των εισαγωγών, όχι μόνο εντός της Αττικής, αλλά συνολικά στην Ελληνική Επικράτεια.

4. Ενημερώνουμε κάθε αρμόδια αρχή ( Υπουργείο, 2η ΥΠΕ, ΕΚΕΠΥ, Εισαγγελία ), πως για ότι συμβαίνει σήμερα στο ΨΝΑ-Δαφνί και για ότι προκύψει το επόμενο διάστημα, την ευθύνη μετά την ενημέρωση φέρουν οι ίδιοι και όχι το προσωπικό, καθώς οι συνθήκες νοσηλείας και η θεραπευτική προσέγγιση, λόγω των υποδομών στις κλινικές και της τραγικής υποστελέχωσης, είναι επικίνδυνες και απάνθρωπες

5. Δεν θα επιτρέψουμε οι κλινικές μας να γίνουν αποθήκες ανθρώπων, θα εμποδίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και αλλαγής των εργασιακών συνθηκών. Θα προασπίσουμε το δικαίωμα των ανθρώπων σε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και θεραπείας.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Στην διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων προχωρά από την προσεχή Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαία Κυριακού», εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εφημερεύει...

Ελλάδα

Στα κάγκελα οι γιατροί, που ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής λόγω της υπερεργασίας. Αδιανόητες καταστάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την ώρα που οι...

Κοινωνία

Mε μόνο μία γιατρό λειτουργεί το Ογκολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Βόλου, που κάθε μήνα εξυπηρετεί περίπου 400 καρκινοπαθείς για χημειοθεραπείες και ακόμα 100 για...

Ελλάδα

SOS από το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας το οποίο μένει χωρίς ειδικούς παθολόγους λόγω παραιτήσεων των δύο τελευταίων γιατρών. Οριακά λειτουργεί η ΜΕΘ η οποία...