Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κόσμος

Ιταλία: Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση Ντράγκι

Ντράγκι
εικόνα αρχείου

Καταρρέει η κυβέρνηση στην Ιταλία, μπορεί ο Μάριο Ντράγκι να εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης, ωστόσο το ενδεχόμενο παραίτησης του και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών γίνεται πιο πιθανό. 

Η κυβέρνηση Ντράγκι κέρδισε τελικά την ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Βουλή, αν και όχι με ισχυρή πλειοψηφία, καθώς τρία κύρια κόμματα του συνασπισμού αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία. Πρόκειται για τα Πέντε Αστέρια, τη Λέγκα και το Φόρτσα Ιτάλια.

Συγκεκριμένα, από τους 192 παρόντες βουλευτές ψήφισαν οι 133, εκ των οποίων οι 95 ψήφισαν υπέρ της πρότασης που ζητούσε από το Σώμα να εγκρίνει την ομιλία που έκανε ο Ντράγκι νωρίτερα την ίδια μέρα, ζητώντας ενότητα από τους συμμάχους του στο συνασπισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο Ιταλός πρωθυπουργός αποχώρησε από το Palazzo Chigi.

Νωρίτερα, ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι ο Ντράγκι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί αφού τα Πέντε Αστέρια, αλλά και η κεντροδεξιά (Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα) δεν θα έπερναν μέρος στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης. 

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κόσμος

Την παραίτησή του υπέβαλε επίσημα σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος του ζήτησε να παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Αυτό αναφέρεται...