Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Ήρωες το καλοκαίρι, άνεργοι τον χειμώνα: Πετούν στο δρόμο 2.500 εποχικούς πυροσβέστες ενώ υπάρχουν κενές θέσεις

Πετούν στο δρόμο 2.500 εποχικούς πυροσβέστες ενώ υπάρχουν κενές θέσεις
εικονα αρχειου

Αυτούς που χαρακτήριζε η κυβέρνηση «ήρωες» στις φωτιές και τις πλημμύρες… τους στέλνει στο ταμείο ανεργίας, όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Open ο πρόεδρος των εποχικών πυροσβεστών Θανάσης Ψαρόπουλος.

«Υπάρχουν 3.500 οργανικά κενά, εμείς όλοι μαζί είμαστε 2.500. Και όλους εμάς να πάρουν, πάλι μένουν 1.000 θέσεις κενές», ανέφερε.

«Σε πέντε μέρες θα περάσουμε την πόρτα του ΟΑΕΔ. Ανεργία, 500 ευρώ ταμείο ανεργίας μόνο όσοι έχουμε τα ένσημα. Μας δίνουν 500 ευρώ για να καθόμαστε, είναι καθαρή επιδοματική πολιτική. Μπορούν να μου δώσουν άλλα 300 ευρώ και να δουλεύω όλο το χρόνο, είναι απλό … Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έχει προσδιορίσει ότι μόλις 500-700 άτομα θα απορροφηθούν στην ΕΜΟΔΕ, την Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων», για το οποίο όπως είπε ο κ. Ψαρόπουλος σε άλλο σημείο «ελπίζω ότι θα μας δώσουν ειδική μοριοδότηση».

«Οι σταθμοί της Πυροσβεστικής μένουν εκτός. Οι σταθμοί βογγάνε, πασχίζουν. Δεν βγαίνουν τα ρεπό, είναι χιλιάδες τα οφειλόμενα ρεπό στο μόνιμο προσωπικό. Εμείς οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, οι εποχικοί, αυτοί με τις μπεζ στολές, είμαστε έτοιμοι. Με προεδρικό διάταγμα του 2020, εδώ και τρία χρόνια. Με όμοια και κοινά καθήκοντα με το μόνιμο προσωπικό. Συνδράμουμε σε όλη την Ελλάδα μαζί με το μόνιμο προσωπικό σε όλα τα συμβάντα. Και αυτή τη στιγμή μας πετάνε έξω … Ξαναρχίζουμε το Μάιο. Υπάρχουν δύο “σειρές”, του 2019 και του 2020. Η “σειρά” του 2020 έχει ακόμη ένα χρόνο, ουσιαστικά θα τους ξαναπροσλάβουν 1η Μαΐου για να απολυθούν πάλι», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Σημείωσε εξάλλου ότι το δημοσιονομικό κόστος η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να το αντέξει, «θα πάρει δικαστική αστυνομία, παίρνει αστυνομία συνέχεια, παίρνει ο στρατός. Αλλά ένα σώμα δίπλα στον πολίτη καθημερινά, σε πλημμύρες, φωτιές, αστικές φωτιές, παροχή βοήθειας, χιόνια, είναι αποδεκατισμένο … Υπάρχουν 3.500 οργανικά κενά, εμείς όλοι μαζί είμαστε 2.500. Και όλους εμάς να πάρουν, πάλι μένουν 1.000 θέσεις κενές».

Εξήγησε ότι σύμφωνα με τον σχετικό νόμο 3938/2011 και το άρθρο 15 για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, «μπαίνεις από εποχικός, γίνεσαι πενταετής, δουλεύεις όλο το χρόνο, συνδράμεις μαζί με το μόνιμο προσωπικό. Τώρα, οι κύριοι της κυβέρνησης λένε ότι δεν ισχύει αυτός ο νόμος, διά στόματος του πρωθυπουργού  …. 5.500 κόσμος δούλευε μέσα από αυτόν… Πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχει εξειδικευμένη τεχνογνωσία. Αυτά τα οχήματα, για να οδηγηθούν πρέπει να υπάρχει τεχνογνωσία. Για να λυθεί το πρόβλημα στην Πυροσβεστική χρειάζονται προσλήψεις. Άμεσες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα», τόνισε ο κ. Ψαρόπουλος.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Στα κάγκελα οι γιατροί, που ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής λόγω της υπερεργασίας. Αδιανόητες καταστάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την ώρα που οι...

Κοινωνία

Για αρκετές μέρες έδιναν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στη Ρόδο, με την πύρινη λαίλαπα να «καταπίνει» 206.610 στρέμματα, τα οποία αντιστοιχούν στο 14,7%...

Κοινωνία

Απίστευτο κι όμως αληθινό, μετέφεραν 70χρονο με αιμορραγία οι… πυροσβέστες, γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Στην Ηλεία, έναν νομό της ηπειρωτικής χώρας, με απόσταση 3...

Επικαιρότητα

Φωτιά έχει ξεσπάσει στη Σάμο και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συναγερμό στην Πυροσβεστική έχει προκαλέσει δασική φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε δασική...