Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

«Φλόγα» για την ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Τμήματος: «Κάθε παιδί έχει ανάγκη από όλες τις ειδικότητες»

Φλόγα για την ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Τμήματος
EUROKINISSI

Αναλυτικό κατάλογο με τις δωρεές στήριξης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας, παρουσίασε ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», ενώ οι αντιδράσεις συνεχίζονται για το διαχωρισμό των ογκολογικών τμημάτων και τη μετατροπή τους σε ενιαίο κέντρο, με χαρακτήρα Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.  

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» αιφνιδιάστηκε από την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να εντάξει τα ογκολογικά τμήματα των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”, προκειμένου να μετατραπεί σε ογκολογικό κέντρο ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου

Αμφισβητώντας τα οφέλη που υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας ότι θα προκύψουν για τους ασθενείς, η «Φλόγα» εκφράζει ανησυχία ως προς τον τρόπο λειτουργίας του νέου «κέντρου» και ζητά τουλάχιστον, παράταση της διαβούλευσης, προτού το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.

«Κάθε παιδί που νοσεί από καρκίνο έχει ανάγκη από όλες τις ειδικότητες και Τμήματα της Παιδιατρικής. Στηρίζουμε συστηματικά τα Παιδο-ογκολογικά Τμήματα. Συμβάλλουμε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας» τονίζει η «Φλόγα», η οποία έχει στηρίξει με περισσότερα από 6,5 εκατ. ευρώ τα ογκολογικά τμήματα των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων και τη δημόσια υγεία γενικότερα, από το 2010.

«Η Φλόγα έχει καθιερωθεί πλέον ως βασικός πυλώνας στήριξης της λειτουργίας των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων “Η Αγία Σοφία” και “Π.& Α. Κυριακού”. Σε συνεργασία με τους γιατρούς μας, εντοπίζουμε και χρηματοδοτούμε πραγματικές ανάγκες και ελλείψεις των Ογκολογικών Τμημάτων που δεν καλύπτονται από την πολιτεία. Έτσι εξασφαλίζουμε ότι οι γιατροί μας έχουν στη διάθεσή τους όλα τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία, ώστε τα παιδιά μας να λαμβάνουν αποτελεσματική θεραπεία χωρίς καθυστερήσεις» αναφέρει ο Σύλλογος και παρουσιάζει αναλυτικά τα ποσά που έχει προσφέρει:

Πρωτόκολλα θεραπείας: 151.000 ευρώ 

Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΕΠΑΟ (Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας) για τη συμμετοχή της χώρας μας στη χάραξη των Διεθνών Πρωτοκόλλων Θεραπείας και τη συνεχή και οργανωμένη συνεργασία των γιατρών μας με τα προηγμένα κέντρα της Ευρώπης, έτσι ώστε κανένας γονιός να μη χρειάζεται να απευθυνθεί στο εξωτερικό για δεύτερη γνώμη.

Έχουν ήδη ενταχθεί7 κακοήθη νοσήματα. Η χρηματοδότηση συνεχίζεται για την ένταξη και άλλων μορφών, μόλις αυτό καταστεί δυνατό από την ΕΕΠΑΟ (εντός του 2023 αναμένεται να ενταχθούν όλες οι λευχαιμίες).

Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή της χώρας μας, η Φλόγα έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τη χρηματοδότηση για τουλάχιστον 10 χρόνια. Ποσό δέσμευσης μέχρι σήμερα 580.000 ευρώ. Το κόστος αναμένεται να ανέβει θεαματικά με την ένταξη των λευχαιμιών.

Ιατρικός εξοπλισμός: 2.088.034 ευρώ 

Αξονικός τομογράφος, υπέρηχοι, εξοπλισμός ακτινοθεραπευτικού, οφθαλμολογικού, παθολογοανατομικού, αναισθησιολογικού, νευροχειρουργικού, ακτινολογικού, αιματολογικού, αξονικού & μαγνητικού τομογράφου, χειρουργικού, καρδιολογικού και στα 2 Παιδιατρικά Νοσοκομεία “Η Αγία Σοφία” και “Π.& Α. Κυριακού”.

Απασχόληση Προσωπικού: 2.150.095 ευρώ

Σήμερα χρηματοδοτούνται από τη Φλόγα στο “ΕΛΠΙΔΑ” 11 μέλη του προσωπικού: 2 Ιατροί στο Πανεπιστημιακό Τμήμα του Αγία Σοφία, 1 Ιατρός και 2 Βιολόγοι στη Μονάδα Μεταμόσχευσης, 1 Βιολόγος και 1 Κοινωνικός Λειτουργός στο τμήμα του ΕΣΥ στο Αγία Σοφία, 1 Ψυχολόγος, 1 Νοσηλευτής, 1 Γραμματέας στο Ογκολογικό του Αγλαΐα Κυριακού, 1 Παρασκευαστής στο Εργαστήριο Κυτταρομετρίας Ροής του Ν.Π. “Η Αγία Σοφία”.

Ανακατασκευή και Ανακαίνιση Τμημάτων: 841.000 ευρώ 

Ριζική ανακατασκευή και εικονογράφηση των Τμημάτων Αξονικού & Μαγνητικού Τομογράφου, Ακτινολογικού, Εντατικής Μονάδας στο Αγία Σοφία και Ακτινοθεραπευτικού στο Π. & Α. Κυριακού.

Νοσηλεία στο Σπίτι: 916.000 ευρώ 

32.000 επισκέψεις σε σπίτια παιδιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τυποποίηση δειγμάτων μυελού των οστών: 590.000 ευρώ

Τυποποίηση 30.000 δειγμάτων σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ).

Το σύνολο των παραπάνω δωρεών ανέρχεται σε 6.736.129 ευρώ και όπως επισημαίνει η «Φλόγα» , σε αυτά δεν περιλαμβάνονται έξοδα υποστήριξης των οικογενειών και έξοδα φιλοξενίας 50 παιδιών κάθε φορά, με τους γονείς τους από την περιφέρεια. Επίσης, δεν περιλαμβάνονται μικρότερα ποσά για την καθημερινή προμήθεια αναλωσίμων, ηλεκτρικών συσκευών, αποστολής δειγμάτων ιστών στο εξωτερικό, παρακολούθηση συνεδρίων στο εξωτερικό ιατρών/νοσηλευτών, επιστημονικές δημοσιεύσεις κ.λπ. στο “ΕΛΠΙΔΑ”.

Δηλαδή εξοπλισμός και προγράμματα που έχουν αποκτηθεί ή υλοποιούνται με δωρεές του Συλλόγου, θα εκχωρηθούν στο νέο κέντρο που θα δημιουργηθεί. Ο Σύλλογος ανησυχεί για τον τρόπο λειτουργίας του νέου «κέντρου» και τονίζει ότι σε όλον αυτόν τον σχεδιασμό δεν ρωτήθηκαν ούτε καν ενημερώθηκαν, ούτε οι Διευθυντές των ογκολογικών τμημάτων ούτε η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ).

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Στην διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων προχωρά από την προσεχή Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαία Κυριακού», εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εφημερεύει...

Ελλάδα

Στα κάγκελα οι γιατροί, που ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής λόγω της υπερεργασίας. Αδιανόητες καταστάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την ώρα που οι...

Κοινωνία

Mε μόνο μία γιατρό λειτουργεί το Ογκολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Βόλου, που κάθε μήνα εξυπηρετεί περίπου 400 καρκινοπαθείς για χημειοθεραπείες και ακόμα 100 για...

Ελλάδα

SOS από το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας το οποίο μένει χωρίς ειδικούς παθολόγους λόγω παραιτήσεων των δύο τελευταίων γιατρών. Οριακά λειτουργεί η ΜΕΘ η οποία...