Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Απόψεις

Ευαγγελάτος: ψάχνοντας την χαμένη ηθική

Ο Νίκος Ευαγγελάτος, στη χθεσινή του εκπομπή (28/3) , στο Mega «Live News», αναφερόμενος στο θέμα του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, εμφάνισε σε γραφικό ολόγραμμα (3D), ένα από τα παιδιά, σαν να είναι ακόμα ζωντανό.

Γράφει ο Μάριος Ραφαήλ Μπικος

Ο κύριος Ευαγγελάτος και οι συνεργάτες του, κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν, σε μια εκπομπή με πολλή μεγάλη τηλεθέαση, το ολόγραμμα ενός νεκρού παιδιού. Εμφανίστηκε κυριολεκτικά να πατάει επί πτωμάτων για να πετύχει αυτό που λανθασμένα αντιλαμβάνεται ως δημοσιογραφία, την τηλεθέαση. Από πότε η δημοσιογραφία επιτρέπει την καταπάτηση και την ατίμωση των νεκρών; Από πότε μπορούν να καταπατώνται κατοχυρωμένες συμβάσεις προστασίας ανηλίκων; Πώς με τόση ευκολία καταπατώνται οι αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος;

Βέβαια, δεν είναι μόνο ο κύριος Ευαγγελάτος που δεν πράττει υπεύθυνα την επαγγελματική του ιδιότητα. Και άλλα μέσα ενημέρωσης, έκαναν λεπτομερή χρήση φωτογραφιών των σωμάτων των παιδιών, ώστε να επιβεβαιώσουν κάποιες θεωρίες τους. Ξέρουμε πολύ καλά, πως ο πόνος πουλάει, αλλά μέχρι ποιο σημείο οι δημοσιογράφοι, παύουν να ενημερώνουν για την αλήθεια το κοινό, και αρχίζουν να πουλούν τους ανθρώπους λες και είναι προϊόντα ; Η δημοσιογραφία δεν είναι μόνο επάγγελμα. Είναι και κοινωνικό λειτούργημα. Η κοινωνία επηρεάζεται , διαμορφώνεται από τον τρόπο που τα μέσα επιλέγουν να παρουσιάσουν τα γεγονότα. 

Δεν μπορούμε να παίζουμε με νεκρούς, δεν έχουν αντίλογο στο λόγο. Είναι ανήθικο αυτό. Οφείλουμε να σεβόμαστε τους νεκρούς και ειδικά ότι αφορά σε παιδιά. 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης