Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος – Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου

πατέρα Αντώνιου

Έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων τα οποία εμπλέκονταν στη διαχείριση των οικονομικών της δομής, ανοίγει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. 

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και όλων των μελών του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά τη σωρεία καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου, ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ο τρόπος κτήσης ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα απόκτησης τους, αλλά και το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Σημειώνεται πως τα χρήματα της δομής προέρχονται από χορηγίεςεπιχορηγήσεις και το υστέρημα των πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Πλεονασματικές δηλώσεις έως και 1.000.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση είχε έσοδα 4-5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι αρμόδιοι της.

Στο τέλος κάθε χρόνου μάλιστα, ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 – 1.000.000 ευρώ παρά τις παρακλήσεις των δομών για επιπλέον δωρεές για να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα. Η Οργάνωση, στην ιστοσελίδα της, έχει τα χρήματα που χρειάζεται κάθε φορά για κάλυψη αναγκών, όπως: θέρμανση, στέγαση και τρόφιμα.

Η Κιβωτός του Κόσμου εμφάνισε στην ιστοσελίδα της ότι είχε υστέρηση εσόδων, κάτι που όμως δεν ίσχυε. 

Ο απολογισμός, έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 – 1.000.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ανοιχτούν τραπεζικοί λογαριασμοί όσων ελέγχονται και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από τα ταμεία της δομής.

 

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τον πατέρα Αντώνιο. Ζητά να καθίσει στο «σκαμνί» για την κατάχρηση σε ασέλγεια δυο ανηλίκων τροφίμων της Κιβωτού. Ο Εισαγγελέας...

Πολιτική

Ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλίωτης, διέταξε έρευνα για το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου. Ειδικότερα, ο επικεφαλής...

Παραπολιτικά

Δυο κυβερνητικά στελέχη, ένας υπουργός και ένας πρωθυπουργικός σύμβουλος ενεπλάκησαν κατά το παρελθόν σε υποθέσεις που έφτασαν στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης από Εγκληματικές...

Επικαιρότητα

Πολυσέλιδο πόρισμα – «βόμβα» βρίσκεται εδώ και δύο μέρες στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη. Σύμφωνα με το περιεχόμενο του, ο επιφανής παραγωγός της showbiz Νίκος...