Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Επεισόδια Νέας Σμύρνης: Η Εισαγγελία ζητά την απαλλαγή του «Ινδιάνου» για το σύνολο των κατηγοριών

Ύστερα από την αποφυλάκισή του τον Οκτώβρη, καθώς η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του αστυνομικού που τραυματίστηκε στις 9 Μαρτίου 2021, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Ν. Σμύρνη, κατέπεσε, η Εισαγγελία Αθηνών προτείνει τώρα στο Δικαστικό Συμβούλιο την απαλλαγή του «Ινδιάνου» για το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών που τον βαραίνουν.

Ο συνήγορος του «Ινδιάνου», Παύλος Σαράκης, τονίζει:

Σχετικά, με την υπ’ αριθμόν 1375/07.04.2022, εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών, για την απαλλαγή του κατηγορούμενου – αποκαλούμενου “Ίνδιάνου” – για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού που έλαβε χώρα στις 09.03.2021 στην Ν. Σμύρνη, η Εισαγγελία Αθηνών αξιολογώντας το σύνολο του δικογραφικού αποδεικτικού υλικού, αποφαίνεται ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υφίστανται καθόλου ενδείξεις εμπλοκής του κατηγορουμένου στα θλιβερά επεισόδια της Νέας Σμύρνης και προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο, την απαλλαγή του για το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών εις βάρος του.

Θυμίζω ότι παρέμεινε στη φυλακή για επτά μήνες, όντας αθώος και θύμα ενός ψυχικά ασταθούς ψευδομάρτυρα, που παραπλάνησε εγκληματικά την Δικαιοσύνη. Οι ευθύνες των αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ, για το “φιάσκο” της υπόθεσης του “Ινδιάνου”, είναι τεράστιες και πρέπει να αξιολογηθούν, τόσο από την πολιτική του ηγεσία, όσο και από την δικαιοσύνη. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μια σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαρύνει δια βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου “Ινδιάνου”, θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν την ζωές των ανθρώπων αλλά και την ίδια την δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζουμε τη σύλληψη και την διαπόμπευση ενός 22χρονου, με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο ένα σχόλιό του στα κοινωνικά δίκτυα. Αστυνομικές σελίδες, όπως το policenews.gr έκαναν λόγο για «έναν 22χρονο Αλβανό που σακάτεψε αστυνομικό», δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες του. Όταν αποδείχθηκε πως πρόκειται για φιάσκο, έσπευσαν να αποσύρουν τα ντροπιαστικά δημοσιεύματα, έχοντας εκθέσει και δυσφημίσει ωστόσο ανεπανόρθωτα τον 22χρονο.

Να θυμίσουμε πως ο «Ινδιάνος», στην απολογία του, επικαλούνταν οπτικοακουστικό υλικό σύμφωνα με το οποίο το επίμαχο διάστημα βρισκόταν στην Ελευσίνα, ενώ μάλιστα, είχαν προηγηθεί τρεις καταθέσεις, οι οποίες φαίνεται ότι επιβεβαίωναν τα όσα υποστήριξε στην απολογία του, εγείροντας ακόμα περισσότερα ερωτήματα γύρω από τις έρευνες και τις συλλήψεις που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης