Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Έχει καταστραφεί το αρχείο των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη – Κουκάκη στην ΕΥΠ

Καταστράφηκε το αρχείο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχωρούν τα “ΝΕΑ” σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο ηλεκτρονικά αρχεία που περιέχουν τα δεδομένα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του κ. Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, καταστράφηκαν από αξιωματούχους της ΕΥΠ, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση του κλιμακίου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), το οποίο κατά το προηγούμενο 48ωρο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ.

Το ρεπορτάζ συμπληρώνει πως η καταστροφή του αρχείου των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη-Κουκάκη έγινε με επίκληση της αλλαγής (προ μερικών μηνών) του συστήματος υποκλοπών των μυστικών υπηρεσιών και την απόκτηση του νέου “Μεγάλου Αδερφού” από ιταλική εταιρεία. Τα δεδομένα δηλαδή των παρακολουθήσεων δεν αποθηκεύτηκαν στο νέο σύστημα για τεχνικούς λόγους, παρότι υπάρχει πρόβλεψη για τη διατήρησή τους για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το έγγραφο που αφορούσε την παρακολούθηση των συνομιλιών του κ. Ανδρουλάκη, φέρει την υπογραφή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στην ΕΥΠ, και η οποία μετακινήθηκε αιφνιδιαστικά σε άλλο πόστο προ ολίγων εβδομάδων, δηλαδή τη στιγμή που η υπόθεση των υποκλοπών βγήκε στο φως, αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει:

“Η εν λόγω αξιωματικός ήταν προϊσταμένη διεύθυνσης της ΕΥΠ που ασχολείται με τη δίωξη του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος, προκαλώντας απορίες σχετικά με το παρασκήνιο της συνακρόασης με εισαγγελική άδεια του κ. Ανδρουλάκη”.

Αίτηση Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ για τον φάκελο παρακολούθησης του

Αίτημα στην ΑΔΑΕ, με την οποία ζητάει πλήρες αντίγραφο του φακέλου της παρακολούθησης του κατέθεσε χτες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο κ. Ανδρουλάκης, στην αίτηση του ζητάει αντίγραφο του μηνύματος που έλαβε η Αρχή και που περιέχει όλο το κείμενο της διάταξης που επιβάλλει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του.

Πηγή Λαμπρόπουλος Βασίλης

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Πολιτική

«Θα βάλουμε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι σε όσους νομίζουν ότι θα δεχθούμε αυτά που μας ζητάνε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η...

Πολιτική

Για διάβρωση της Δημοκρατίας και διαφθορά κάνει λόγο το σχέδιο απόφασης της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα όσον αφορά το ζήτημα των υποκλοπών. Στο σχετικό σχέδιο απόφασης...

Πολιτική

«Όποιο κόμμα με ευθύνη του οδηγήσει τη χώρα σε αστάθεια, θα χρεωθεί την αστάθεια», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο...

Πολιτική

Αποφασισμένος να συνεχίσει, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα θεσμικά μέσα, την προσπάθεια αποκάλυψης όσων βρίσκονται πίσω από την παρακολούθησή του εμφανίστηκε, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος...