Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Τι δηλώνουν οι άνθρωποι του

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (9 Απριλίου) από τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στον Άλιμο. Οι εκτελεστές του παραμένουν ασύλληπτοι. Η οικογένειά του εδώ και έναν χρόνο περιμένει την εξιχνίαση του εγκλήματος, ωστόσο, μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχουν νεότερα. Οργανισμοί και δημοσιογραφικές ενώσεις διεθνώς, καλούν την ΕΛ.ΑΣ να δώσει φως στην υπόθεση. Η ΕΣΗΕΑ ανέφερε στην δήλωση της ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για την έρευνα και την εξέλιξη της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι της οικογένειας :

«Πράγματι, έναν χρόνο μετά δεν υπάρχουν εξελίξεις» δηλώνει στην ATHENS VOICE ο συνήγορος της συζύγου και του γιου του Γιώργου Καραϊβάζ, Απόστολος Λύτρας και προσθέτει: «Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι τα τηλεφωνήματα που δέχομαι από συναδέλφους του Γιώργου Καραϊβάζ, από δημοσιογραφικές ενώσεις διεθνώς για την υπόθεση δολοφονίας του. Μου κάνει εντύπωση, όμως, ότι συνάδελφοί του στην Ελλάδα δεν έχουν ασχοληθεί όσο θα έπρεπε με το θέμα. Προβλέπω ότι θα υπάρξει δυσκολία στην εύρεση του ηθικού αυτουργού στην υπόθεση, του ανθρώπου που έβαλε να σκοτώσουν έναν σημαντικό πυλώνα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα». 

Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αναφέροντας:

«δεν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ο Γιώργος δεν ήταν κακοποιός».

«Αυτό που θα ήθελα ως σύζυγος Καραϊβάζ, είναι αυτό που θα ήθελε και ο Γιώργος και είναι η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τέτοιους φόνους. Σαν σύζυγος ενός ανθρώπου που έχει εκτελεστεί, νιώθω ότι από την πλευρά του κράτους θα έπρεπε να υπάρχει μια άλλη προσέγγιση» δήλωσε η Στάθα Καραϊβάζ και συνέχισε: «Δεν έχουμε λάβει καμία μέριμνα. Ούτε από ψυχολογική άποψη, ούτε από οικονομική. Δεν υπήρξε ούτε ένας υπουργός να με πάρει τηλέφωνο. Υπάρχει απαξίωση. Δεν δέχομαι την απαξίωση στο πρόσωπο του άνδρα μου. Ο άνδρας μου πέθανε ως αστυνομικός συντάκτης, δούλευε από το πρωί ως το βράδυ για να μπορέσει να φέρει ένα μισθό στο σπίτι».


«Βαθιά ανοιχτή πληγή» παραμένει για τη μητέρα και την αδελφή του Γιώργου Καραϊβάζ η δολοφονία του. Η κ. Παναγιώτα και η κόρη της, Ανατολή, αναζητούν τα αναπάντητα μέχρι σήμερα «γιατί» πίσω από την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Σε δήλωσή τους στην ATHENS VOICE, η Ρόη Παυλέα και ο Σπύρος Χαριτάτος, εκπρόσωποι της Παναγιώτας και Ανατολής Καραϊβάζ σημειώνουν ότι «βαθιά ανοιχτή πληγή οδύνης παραμένει στις καρδιές της μητέρας Παναγιώτας και της αδελφής Ανατολής του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ η άνανδρη δολοφονία πολυαγαπημένου γιου και αδελφού τους. Αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν ως σήμερα το ποιοι και το γιατί». 

πηγή πληροφοριών: IPI-The Global Network for Independent Journalism, RSF_inter, ATHENS VOICE(Τόνια Ζαραβέλα), MediaFreedomEU.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης