Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Διώξεις στη χήρα του Γιώργου Τράγκα για κακουργήματα – Απέκρυψε 30 εκατ. ευρώ

Γιώργου Τράγκα

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη χήρα του Γιώργου Τράγκα μιας και φέρεται να έχει αποκρύψει 30 εκατ. ευρώ και να είναι αντιμέτωπη με δύο κακουργήματα. Η Μαρία Καρρά, σύζυγος του δημοσιογράφου και εκδότη, καλείται από την Εισαγγελία να δώσει στοιχεία, ντοκουμέντα και εξηγήσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με δύο κακουργήματα και ο ανακριτής θα την καλέσει για παροχή εξηγήσεων για αδικήματα που σχετίζονται με το Πόθεν Έσχες της.

Πιο συγκεκριμένα, σε βάρος της ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη για υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες. Η έρευνα αφορά τις δηλώσεις από το 2012 έως το 2015 για τις οποίες ελέγχεται η ακρίβεια τους, αλλά και για τα έτη από το 2016 έως το 2019 που δεν έγινε υποβολή.

Τι ελέγχουν οι Αρχές

  • Ανακριβή στοιχεία για 2012 – 2015
  • Μη υποβολή Πόθεν Έσχες για το 2016 – 2019

Όπως αναφέρει το MEGA, o κλοιός σφίγγει μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, η οποία και έκανε την σχετική έρευνα.

Η κυρία Καρρά δεν δήλωνε περιουσία περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Είτε καταθέσεις της σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα είτε για απόκτηση ακίνητης περιουσίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα, οι ιστότοποι των εκδόσεων του Τράγκα δεν είναι πια ενεργοί, ενώ στο facebook του περιοδικού του αναρτήθηκε μετά από καιρό ανάρτηση για άλλο διαδικτυακό μέσο, συνηγορώντας πως η επιχειρηματική δραστηριότητα των Τράγκα έχει εκλείψει.

Η Μαρία Καρρά, ως δημοσιογράφος, υποχρεούται από τον νόμο να κάνει Πόθεν Έσχες κάθε χρόνο αλλά και μετά την απώλεια της δημοσιογραφικής ιδιότητας και τώρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης και την δικογραφία.

Ο ανακριτής θα την καλέσει σε απολογία, με το πιθανότερο σενάριο να είναι πως αυτή θα ζητήσει προθεσμία με τον δικηγόρο της για να προετοιμαστεί.

Πηγή

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων θα δώσει η Μαρία Καρρά, χήρα του Γιώργου Τράγκα, στις εισαγγελικές αρχές. Η χήρα του...