Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Αττική Οδός: Στο έγγραφο για τις 2.000 ευρώ ζητείται «αποποίηση άλλων αξιώσεων»

Με τη φράση “συνιστά εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την στενοχώρια και την ταλαιπωρία” η Αττική οδός ουσιαστικά ζητεί από τους εγκλωβισμένους να συναινέσουν ότι αποζημιώνονται πλήρως με τις 2.000 ευρώ και ουσιαστικά δεν θα διεκδικήσουν τίποτα παραπάνω δικαστικά.

Αττική Οδός – Αποζημιώσεις: Ως δήλωση αποποίησης τυχόν επιπλέον αξιώσεων αποζημιώσεων από τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική οδό, ερμηνεύεται από νομικούς η απόδειξη είσπραξης του ποσού των 2.000 ευρώ που θα επισυνάψουν οι ενδιαφερόμενοι στο φάκελο που θα υποβάλλουν για την καταβολή του ποσού από την εταιρία.

Το ζήτημα της αποποίησης άλλων αξιώσεων (πέραν των 2.000 ευρώ) είχε απασχολήσει επί μακρόν την επικαιρότητα με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να ξεκαθαρίζουν πως αυτές θα μπορούν να διεκδικηθούν στα δικαστήρια και νομικούς κύκλους να επιμένουν πως κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο να το αποδεχτεί η εταιρία.

Κατά την δικηγόρο Κατερίνα Φραγκάκη, που εκπροσωπεί πολλούς εγκλωβισμένους στη Αττική Οδό που έχουν στραφεί και δικαστικά αξιώνοντας επιπλέον αποζημιώσεις, η δήλωση είναι απολύτως ξεκάθαρη και ουσιαστικά ζητεί από τους πολίτες να παραιτηθούν από κάθε περαιτέρω αξίωση:

«Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν. Αφενός η Αττική οδός έχει καθυστερήσει σημαντικά στην καταβολή των 2000 Ευρώ, αφετέρου στέλνει επιστολές σε όσους έκαναν την αίτηση καθιστώντας σαφές ότι από τη στιγμή που λάβουν την αποζημίωση των 2.000 Ευρώ δεν θα έχουν άλλη αξίωση για την ηθική τους βλάβη, δηλώνοντας ρητά ότι η ικανοποίηση τους είναι εύλογη. Με αυτόν τον τρόπο η Αττική Οδός αντικαθιστά την ελεύθερη κρίση του δικαστή για τα πραγματικά περιστατικά του εγκλωβισμού , το είδος της προσβολής, την έκταση της βλάβης και τις συνθήκες που βίωσε το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά κατά τον εγκλωβισμό του στις 24-25/1/2022».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης