Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Πολιτική

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για τις δηλώσεις του Μπέου

Αχιλλέα Μπέου

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ζητεί να διερευνηθούν αυτεπάγγελτα τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους για τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου.

Συγκεκριμένα, ο επανεκλεγείς δήμαρχος στο Βόλο από τον α’ γύρο, με το ποσοστό 57%, αμέσως μετά τη νίκη του έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Και έχεις κάποιες εκπομπές και κάποιους δημοσιογράφους που αντί να σταθούν στην ουσία κάθονται και ασχολούνται με τον με τον Κασσελάκη. Για τρέλα μιλάμε. Ο οποίος είπε ‘επειδή δεν ξέρω πώς να συμπεριφερθώ στα κορίτσια’ θα ήθελε να υιοθετήσει δυο αγόρια. Δηλαδή τι θες να πεις ρε π… ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π…δες; Ρε είναι αυτή είναι η Ελλάδα;».

Η κ. Αδειλινη σε πολύ αυστηρό τόνο, στην παραγγελία της μιλά για κίνδυνο υποκίνησης μίσους και εκδήλωσης εχθρικών πράξεων κατά ομοφυλοφίλων, ζητώντας την ποινική διερεύνηση των δηλώσεων του κ. Μπέου.

«Η πιο πάνω δήλωση του εν λόγω Δημάρχου, στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή.

Συνεπώς, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του μπορεί να υποκινήσει μίσος κατά των ομοφυλόφιλων, καθώς η ένταση του λόγου του και μάλιστα δημόσιου, λαμβανομένης υπόψη και της ιδιότητας του Δημάρχου, μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσφορη να προκαλέσει στο μέσο άνθρωπο έντονα συναισθήματα απέχθειας, αποστροφής, χαιρεκακίας, αντεκδίκησης και ιδιαίτερης εχθρότητας κατά της ανωτέρω ομάδας προσώπων, τα δε συναισθήματα αυτά είναι αντικειμενικά δυνατόν να προκαλέσουν κίνδυνο τέλεσης πράξεων βίας κατά της συγκεκριμένης ομάδας ή των μελών της, διασαλεύοντας την ειρηνική και ομαλή κοινωνική συμβίωση και τα ατομικά δικαιώματά τους.

Με άλλα λόγια πρέπει να διερευνηθεί αν η ως άνω δήλωση του Δημάρχου ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καταλήγει ότι πέραν της προκαταρκτικης ερευνας που θα ξεκινήσει από την Εισαγγελία, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, κ. Κασσελάκης μπορεί να υποβάλλει μήνυση κατα του κ. Μπέου για τα εν λόγω αδικήματα.

Τη διενέργεια διερεύνησης τυχόν αξιόποινων πράξεων με βάση τη νομοθεσία για την καταπολέμηση του ρατσισμού για τα ομοφοβικά παραληρήματα του Αχιλλέα Μπέου, ζητά η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ).

Η Ένωση, ζητά την διερεύνηση για όλες τις «εμπρηστικές δηλώσεις» του Αχιλλέα Μπέου καθώς όπως επισημαίνει «αυτές δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση απλή εκφορά γνώμης αλλά υποκίνηση του ακροατηρίου του σε ρατσιστικό μίσος και βία».

«Tα ομοφοβικά παραληρήματα του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, προκάλεσαν εύλογα την κινητοποίηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ώστε να διερευνηθεί αν με τη συμπεριφορά αυτή τελέστηκαν τυχόν αξιόποινες πράξεις με βάση τη νομοθεσία για την καταπολέμηση του ρατσισμού» αναφέρει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Και προσθέτει «σε συνέχεια νέας τοποθέτησης με όμοιο ομοφοβικό περιεχόμενο του εν λόγω προσώπου στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου στο τηλεοπτικό κανάλι ANT1, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, από κοινού με την οργάνωση Orlando LGBT+, προχωρούν σε συμπληρωματική αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας από αυτήν να διατάξει τη διερεύνηση, εκτός των αρχικών δηλώσεων του Αχιλλέα Μπέου, και των νέων εμπρηστικών του δηλώσεων, καθ’ ότι, υπό τις συγκεκριμένες μάλιστα περιστάσεις, αυτές δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση απλή εκφορά γνώμης αλλά υποκίνηση του ακροατηρίου του σε ρατσιστικό μίσος και βία».

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι τρεις αυτόκλητοι «πολιτοφύλακες», οι οποίοι «συνέλαβαν» και κλείδωσαν σε τρέιλερ 13 μετανάστες, δεν δίστασαν μάλιστα να τραβήξουν βίντεο της πράξης τους...

Κοινωνία

Ομάδα νταήδων φοιτητών προχώρησε σε μια πρωτοφανή ομοφοβική επίθεση κατά συμφοιτητή τους στην Πάτρα και μάλιστα εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Αχαΐκή Πολιτεία, ο τρανς φοιτητής δέχθηκε...

Κοινωνία

 Εισαγγελική έρευνα διενεργείται αυτή τη στιγμή, για το θάνατο του 2,5 ετών νηπίου στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός», σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα GRTimes.gr. Ειδικότερα, η εισαγγελέας Ποινικής...

Κοινωνία

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται (Τρίτη 17 Ιανουαρίου) από τη δολοφονία του  Σαχζάτ Λουκμάν. Δράστες του στυγερού εγκλήματος ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο Σαχζάτ Λουκμάν ήταν ένας 27χρονος...