Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Πολιτική

Ανδρέας Πάτσης: Ποινική δίωξη σε βάρος του για δύο αδικήματα

Ανδρέας Πάτσης: Ποινική δίωξη σε βάρος του για δύο αδικήματα

Ποινική δίωξη ασκείται εις βάρος του βουλευτή Γραβενών (νυν ανεξάρτητου, πρώην ΝΔ), Aνδρέα Πάτση, για δύο αδικήματα που αφορούν τις δηλώσεις πόθεν έσχες του.

Αντιμέτωπος με δυο αδικήματα που αφορούν τις δηλώσεις πόθεν έσχες είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης. Ο εισαγγελέας εφετών άσκησε σε βάρος του 57χρονου, ποινική δίωξη για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση. Τα αδικήματα φέρονται να έχουν διαπραχθεί από 17/7/2019 έως 25/2/2022 ενώ κατηγορούμενες είναι η νυν και η πρώην σύζυγος του κ. Πάτση.

Σε βάρος της συζύγου του βουλευτή ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή δια παρένθετου προσώπου ενώ η πρώην σύζυγος του διώκεται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι την επίμαχη περίοδο υποβλήθηκαν ανακριβείς και ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου προσώπου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών στην Κύπρο ενώ η νυν σύζυγος του σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υπόθεση, πλέον, θα περάσει στα χέρια εφέτη ανακριτή ο οποίος θα οριστεί από την αρμόδια Ολομέλεια Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Πάτσης είχε διαγραφεί από την Κ.Ο της ΝΔ, μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του σε εταιρείες που διαχειρίζονταν κόκκινα δάνεια.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Πολιτική

Άρση ασυλίας του βουλευτή, Ανδρέας Πάτση, ζητά ο Εισαγγελέας, καθώς θεωρεί ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να διωχθεί ο κ. Πάτσης για τα αδικήματα...

Πολιτική

Επίσημες επαφές με ανώτατους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Κοσσόβου είχε τον Οκτώβριο 2020 ο μέχρι πρότινος βουλευτής της ΝΔ, κ. Ανδρέας Πάτσης. Όπως...

Πολιτική

Ολόσωστη χαρακτήρισε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή του τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, ο Ανδρέας Πάτσης. Ο ανεξάρτητος, πλέον,...